ANASAYFA İK SORUBANK İK SÖZLÜK İK KİTAP İK ARAŞTIRMA

30 Mart 2012

HEDEF VE SONUÇ



 

İnsanların çoğu; kariyer başlangıcının veya birçok önemli kararın sadece hedeflerimizi bilirlemekle başladığını söyler.Ama bu tek başına yeterli değildir.Sonrasında insanın, "Hedefi" ve "Bulunduğu yer" arasında kaybolduğunu görürüz.Oysa; doğru olan HEDEF belirlemek ve ona giden doğru yolu, yolları ve araçları bilmek, bulmak, emin adımlarla SONUCA  odaklanmaktır. Bu, en az hedefin kendisi kadar önemlidir.

Kariyerin veya birçok önemli kararın başlangıcında insanlar burada takılıyor, kötü alışkanlıklarından kurtulmaya çalışanlar burada takılıyor, kilo vermek ya da almak isteyenler burada takılıyor, hayatını düzene koymak isteyenler, işini geliştirmek isteyenler vesaire hep burada takılıyor. Aslında; haksız da değiller.

Yalnızca; Hedef değil, aynı zamanda yol bulmayı sağlamak gerekir ki yol almak sağlanabilsin, yol alıp alınmadığı fark edilebilsin. Ve müdahale gerektiğinde, yoldan çıkıldığında, yol kapandığında ne yapılabileceği ile ilgili çalışılabilsin.Ayrıca, Sonuca ulaşabileceğini de kişi hayal etmeli ki motive olabilsin.

Hedef ve sonuç yolculuğunda; Basit, belirgin, uygulanabilir, sürdürülebilir, kazançlı yöntemler bulmak; kişisel misyona ve motivasyona bağlı olarak  anlamsız ve sonuçsuz birçok çalışma yerine, doğru, düzenli çalışmayı ve sonuç almayı sağlayacaktır.

Kısacası; Mevcut durumu belirginleştirmek, hedeflenen durumu tanımlamak ve belirginleştirmek. Sonrasında arada fark analizi yapmak. Bu farkı kapatacak yöntemler ve bu yöntemlerin uygulanmasına yönelik bir yol haritası çıkarmak. Sonrası ise kontrollü şekilde yol almak…
Hedefimiz olduğu gibi, yöntemimiz, yolumuz da belirli olsun ki! Er yada geç, sağ salim emin adımlarla hedeflerimiz sonuçlara ulaşabilsin.

Herkesin; "HEDEF" lerini, " SONUÇ" landırması dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder